Csokoládés kuglóf Zelleitündi módra

   

Csupa csokoládé kuglóf, zamatos narancslével és a héjával.

Elkészítés módja

A puha vajat az eritritollal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.A narancsok lereszelt héját és levét is hozzáadjuk. A lisztkeveréket a sütőporral a kakaóporral elkeverjük, majd a csipet sóval is. A vajas keverékhez adjuk és jó habosra kikeverjük, végül az étcsokoládé cseppeket is hozzákeverjük. Kivajazott kuglófformába kanalazzuk és 170 C fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt a formából kiborítjuk és eritritporral megszórjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1 csomag sütőpor

-4 dkg holland kakaőpor

-15 dkg eritritol

-25 dkg vaj

-5 tojás

-csipet só

-2 db narancs leve és héja

-5 dkg cukormentes étcsokoládécseppek vagy darabok

-eritritpor a szóráshoz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük