Aszalt meggyes zabpelyhes kekszek Zelleitündi módra

   

Imádom ezeket az egészséges zabpelyhes kekszeket, aszalt meggyel. Két étkezés között mindig beiktatok egy ilyen kis finomságot.

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tojást. A száraz hozzávalókat is kimérjük és a vajas keverékhez adjuk. Végül az aszalt meggyeket is hozzáadjuk. Ha a tésztát kicsit keménynek találjuk, akkor adjunk hozzá egy kis tejet vagy vizet. Fagyis kanállal megformázzuk a kekszeket és egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk, majd kicsit lelapítjuk a kekszeket. 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Bevásárólista/hozzávalók

-12 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-13 dkg zabpehely 

-12,5 dkg vaj/kókuszolaj 

-10 dkg eritrit 

-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-fél teáskanál szódabikarbóna

-fél teáskanál sütőpor

-csípet hímalája só 

-1 teáskanál vaníliakivonat

-1 tojás

-10 dkg aszalt meggy cukormentes

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük