Imádom ezeket az egészséges zabpelyhes kekszeket, aszalt meggyel. Két étkezés között mindig beiktatok egy ilyen kis finomságot.
Elkészítés módja
A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tojást. A száraz hozzávalókat is kimérjük és a vajas keverékhez adjuk. Végül az aszalt meggyeket is hozzáadjuk. Ha a tésztát kicsit keménynek találjuk, akkor adjunk hozzá egy kis tejet vagy vizet. Fagyis kanállal megformázzuk a kekszeket és egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk, majd kicsit lelapítjuk a kekszeket. 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Bevásárólista/hozzávalók
-12 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-13 dkg zabpehely
-12,5 dkg vaj/kókuszolaj
-10 dkg eritrit
-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-fél teáskanál szódabikarbóna
-fél teáskanál sütőpor
-csípet hímalája só
-1 teáskanál vaníliakivonat
-1 tojás
-10 dkg aszalt meggy cukormentes