Húsvéti fonott kalács Zelleitündi módra

   

Családi kalács recept cukor nélkül, szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

Kimérjük a hozzávalókat, (nagyon fontos, hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie) majd az élesztőt kb. fél dl langyos tejjel, fruktózzal és egy kis lisztkeverékkel elkeverjük , természetesen a kimért mennyiségből. Állni hagyjuk, míg fel nem fut az élesztős keverékünk kb. 5 perc, majd összegyúrjuk az összes hozzávalót, annyi langyos tejjel, hogy lágyabb tésztát kapjunk. Jól ki kel dolgozni a tésztát, addig gyúrjuk, míg szép sima tésztát nem kapunk. Ezután legalább 60 percet pihentetjük letakarva, vagy kelesztőtálban, majd három részre osztjuk a tésztát, megsodorjuk hosszúkásra és megfonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és újabb 20 percet pihentetjük. Megkenjük a tetejét egy felvert tojással és meghíntjük mandulaszeletekkel. 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük kb. 20-25 perc alatt.

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1,5 dkg élesztő

-1  egész tojás

-1 evőkanál tejföl

-1 csipet só

-1 teáskanál fruktóz

-5 dkg eritrit

-2,5 dkg puha vaj/bio vaj

-kb. 1,5-2 dl langyos tej/növényi tej

a tetejére 

-1 db tojás

-mandulaszeletek

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük