Babapiskóta házilag ráadásul cukor nélkül és szénhidrátcsökkenetten.
Elkészítés módja
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat az eritrittel habosra keverjük, majd a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgás habhoz keverjük óvatosan több részletben a kemény habbá vert fehérjét, és a lisztkeveréket felváltva. Habzsákba töltjük a masszát és babapiskóta formákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 170 C fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük és tetszés szerint felhasználhatjuk. Ebből most tiramisu készült.
Bevásárlólista/hozzávalók
-4 tojás
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-10 dkg eritrit
-csipet só