Cantuccini aszalt áfonyával Zelleitündi módra

Egyik kedvenc Olasz kekszem, amit most olívaolajjal készítettem el.

Elkészítés módja

A mandulát 160 C fokra előmelegített sütőbe kb. 10 perc alatt megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a tejet és a sütőporral és a sóval elkevert lisztkeveréket, végül az aszalt áfonyát és a pirított durvára vágott mandulát. Tésztát gyúrunk belőle, amiből két hosszúkás rudat formázunk, amiket kissé lelapítunk. 170 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből és 30 percet pihentetjük, majd átlósan 1 cm-es széles szeleteket vágunk belőle, amiket visszateszünk a tepsire és még kb. 10 percig sütünk. Így lesz igazán ropogós ez a fajta keksz. Dobozban tárolva sokáig eláll. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-10 dkg pirított durvára vágott mandula
-10 dkg cukormentes aszalt áfonya
-150 ml olívaolaj
-10 dkg eritrit
-1-2 evőkanál 1:4 édesítő (attól függ mennyire édesen szeretjük)
-2 tojás
-75 ml tej
-fél evőkanál sütőpor
-1 teáskanál só

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.