A krémlevesek jól jönnek, ha valami gyors meleg és zöldséges ételre vágyunk.
Elkészítés módja Az olívaolajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd a fokhagymát is megfuttatjuk rajta, aztán jöhet a megmosott rózsáira szedett brokkoli. Megpároljuk egy kicsit, majd felengedjük a zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a brokkoli megpuhult, pár darabot félreteszünk a többit botmixerrel pürésítjük. A tejszínt elkeverjük a tojássárgával és hozzáadjuk a leveshez. Ekkor már nem szabad felforralni, nehogy a tojás kicsapódjon. A félretett brokkolirózsákkal és pecorinosajttal tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók -50 dkg brokkoli-olívaolaj -1 vöröshagyma -1 gerezd fokhagyma -só, bors, szerecsendió -1 l zöldséglalplé vagy zöldségleveskocka -2 dl tejszín -1 tojássárga -5 dkg pecorino sajt |