Brokkolikrémleves

A krémlevesek jól jönnek, ha valami gyors meleg és zöldséges ételre vágyunk.

  Elkészítés módja

Az olívaolajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd a fokhagymát is megfuttatjuk rajta, aztán jöhet a megmosott rózsáira szedett brokkoli. Megpároljuk egy kicsit, majd felengedjük a zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a brokkoli megpuhult, pár darabot félreteszünk a többit botmixerrel pürésítjük. A tejszínt elkeverjük a tojássárgával és hozzáadjuk a leveshez. Ekkor már nem szabad felforralni, nehogy a tojás kicsapódjon. A félretett brokkolirózsákkal és pecorinosajttal tálaljuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-50 dkg brokkoli-olívaolaj
-1 vöröshagyma
-1 gerezd fokhagyma
-só, bors, szerecsendió
-1 l zöldséglalplé vagy zöldségleveskocka
-2 dl tejszín
-1 tojássárga
-5 dkg pecorino sajt

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.