Brutál csokitorta két fantasztikus, puha tészta réteg között, mennyei mascarponés krémmel.
Elkészítés módja
Először a tortalapokat készítjük el. A lisztkeverékeket kimérjük és hozzáadjuk az édesítőket a sót, a szódabikarbónát a kakaóport és elkeverjük. A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk az olívaolajat a kávét, vanília kivonatot és a vizet. A száraz anyagokhoz adjuk és kikeverjük a masszát. 2 db sütőpapaírral bélelt 18 cm-es tortaformába egyenlően elosztjuk, mérlegen kimérjük a kakaós tésztánkat. 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük a tortalapokat. Pár perc múlva óvatosan kivágjuk a széleit és kiborítjuk mindkét tortalapot egy egy sütőrácsra. Fontos hogy fejjel lefelé, hogy egy kicsit lelapuljanak ezáltal a lapok.
Közben elkészítjük a krémet. A puha vajat a mascarponéval szép habosra és levegősre kikeverjük. Vigyázzunk ne sokáig, mert kicsapódhat a mascarpone, vagyis kiikrásódik. Ezután jöhet bele a többi hozzávaló is. Szép homogénre kikeverjük ezt a mennyei krémet és egy fél órára a hűtőbe tesszük. A krémet még egyszer kihabosítjuk a hűtés után, amit már használhatunk is.
Az egyik tortalapot egy tortatálra helyezünk úgy, majd megkenjük a krém felével, majd jöhet rá a következő tortalap, amit úgy teszünk rá, hogy az alja kerül felülre. Ezáltal szép egyenes tortafelületet kapunk. A krém másik felével szépen megkenjük a tortánkat. A tetejét tortakéssel egy kicsit meghullámosítjuk.
Egy kicsit lehűtjük, aztán szeleteljük és fogyasztjuk. Ne teljesen hidegen fogyasszuk, hogy a krém habosabb állagú legyen, mert úgy a finom. Pár perccel a felvágás előtt vegyük ki a hűtőből.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tortalaphoz
-1 tojás
-7,5 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-7,5 dkg Zellei Tündi gluténmenets lisztkeverék
-5 dkg eritrit
-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-fél teáskanál szódabikarbóna
-1 dl olívaolaj
-1 evőkanál almaecet
-2 dkg holland kakaópor
-1 teáskanál vanília kivonat
-csipet só
-1,5 dl kávé
-1 dl forró víz
a krémhez
-25 dkg mascarpone
-20 dkg vaj
-4 dkg holland kakaópor
-1 teáskanál vanília kivonat
-5 dkg eritvia
-csipet só