Brutál csokitorta gluténmentesen Zelleitündi módra

Brutál csokitorta két fantasztikus, puha tészta réteg között, mennyei mascarponés krémmel.

Elkészítés módja

Először a tortalapokat készítjük el. A lisztkeverékeket kimérjük és hozzáadjuk az édesítőket a sót, a szódabikarbónát a kakaóport és elkeverjük. A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk az olívaolajat a kávét, vanília kivonatot és a vizet. A száraz anyagokhoz adjuk és kikeverjük a masszát. 2 db sütőpapaírral bélelt 18 cm-es tortaformába egyenlően elosztjuk, mérlegen kimérjük a kakaós tésztánkat. 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük a tortalapokat. Pár perc múlva óvatosan kivágjuk a széleit és kiborítjuk mindkét tortalapot egy egy sütőrácsra. Fontos hogy fejjel lefelé, hogy egy kicsit lelapuljanak ezáltal a lapok.

Közben elkészítjük a krémet. A puha vajat a mascarponéval szép habosra és levegősre kikeverjük. Vigyázzunk ne sokáig, mert kicsapódhat a mascarpone, vagyis kiikrásódik. Ezután jöhet bele a többi hozzávaló is. Szép homogénre kikeverjük ezt a mennyei krémet és egy fél órára a hűtőbe tesszük. A krémet még egyszer kihabosítjuk a hűtés után, amit már használhatunk is.

Az egyik tortalapot egy tortatálra helyezünk úgy, majd megkenjük a krém felével, majd jöhet rá a következő tortalap, amit úgy teszünk rá, hogy az alja kerül felülre. Ezáltal szép egyenes tortafelületet kapunk. A krém másik felével szépen megkenjük a tortánkat. A tetejét tortakéssel egy kicsit meghullámosítjuk. 

Egy kicsit lehűtjük, aztán szeleteljük és fogyasztjuk. Ne teljesen hidegen fogyasszuk, hogy a krém habosabb állagú legyen, mert úgy a finom. Pár perccel a felvágás előtt vegyük ki a hűtőből.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tortalaphoz

-1 tojás

-7,5 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék

-7,5 dkg Zellei Tündi gluténmenets lisztkeverék

-5 dkg eritrit

-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-fél teáskanál szódabikarbóna

-1 dl olívaolaj

-1 evőkanál almaecet

-2 dkg holland kakaópor

-1 teáskanál vanília kivonat

-csipet só

-1,5 dl kávé

-1 dl forró víz

a krémhez

-25 dkg mascarpone

-20 dkg vaj

-4 dkg holland kakaópor

-1 teáskanál vanília kivonat

-5 dkg eritvia

-csipet só

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.