Szezámmagos kelt croissant szénhidrátcsökkentetten

   

A croissant gyorsabb változata kelt formában. Kítűnő egészséges reggeli az egész családnak. Szendvicsnek is elkészíthető. 

Elkészítés módja

A lisztet kimérjük, majd elkészítjük a kovászt. Az élesztőt egy kis langyos tejben felfuttatjuk és annyi liszttel, hogy méz sűrűségű legyen. Majd az összes hozzávalóval együtt, lágyabb kelt tésztát gyúrunk. Legalább egy órát pihentetjük, majd két egyenlő részre osztjuk és hosszában kinyújtjuk. A csíkokat háromszögekre vágjuk, feltekerjük a szélesebb felénél, megkenjük a tojássárgával és meghintjük szezámmaggal. 20 percet pihentetjük, majd 180 C fokon készre sütjük. Sajtkrémmel, ruccolával és paradicsommal tálaljuk. 

 Bevásárlólista/hozzávalók

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék

kelt tésztákhoz

-3 teáskanál só
-3 dkg élesztő
-2 dl langyos víz
-2 dl langyos tej
-6 dkg vaj

a tetejére

-1 tojássárárga 
-szezámmag

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük