Olasz keksz vagyis biscotti. Mandulával, mogyoróval, pisztáciával és különböző aszalt gyümölcsökkel, mint például aszalt meggyel, áfonyával is elkészíthető.
Elkészítés módja
A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat hozzáadjuk egyenként. Belereszeljük a citromhéjat és a vaníliás nyírfacukrot is hozzáadjuk. A lisztkeveréket a sütőporral a csipet sóval elkeverjük és a tojásos mazzsához adjuk. A mandulát durvára vágjuk és hozzáadjuk tésztához. A tészta kicsit ragadós lehet, ezért nehezebben formázható, de ez így van jól. Egy kis lisztkeveréket használhatunk a formázásnál. Két egyenlő rudat formázunk belőle és 190 C fokon sütőben 30 percig sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük 1 cm-es vastagságúra. Majd újra visszetesszük 5-10 percere a sütőbe, de csak 160 C fokon.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 ½ kávéskanál sütőpor
-csipet só
-10 dkg mandula
-12,5 dkg puha vaj
-15 dkg nyírfacukor
-1 evőkanál vaníliás nyírfacukor vagy őrőlt vanília
-1 citrom reszelt héja
-2 tojás