Cantuccini Zelleitündi módra

   

Olasz keksz vagyis biscotti. Mandulával, mogyoróval, pisztáciával és különböző aszalt gyümölcsökkel, mint például aszalt meggyel, áfonyával is elkészíthető.

Elkészítés módja

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat hozzáadjuk egyenként. Belereszeljük a citromhéjat és a vaníliás nyírfacukrot is hozzáadjuk. A lisztkeveréket a sütőporral a csipet sóval elkeverjük és a tojásos mazzsához adjuk. A mandulát durvára vágjuk és hozzáadjuk tésztához. A tészta kicsit ragadós lehet, ezért nehezebben formázható, de ez így van jól. Egy kis lisztkeveréket használhatunk a formázásnál. Két egyenlő rudat formázunk belőle és 190 C fokon sütőben 30 percig sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük 1 cm-es vastagságúra. Majd újra visszetesszük 5-10 percere a sütőbe, de csak 160 C fokon.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1 ½ kávéskanál sütőpor

-csipet só

-10 dkg mandula

-12,5 dkg puha vaj

-15 dkg nyírfacukor

-1 evőkanál vaníliás nyírfacukor vagy őrőlt vanília

-1 citrom reszelt héja

-2 tojás

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük