A clafoutis francia sütemény, lényegében a mi tejes piténkhez hasonlít, csak gyümölccsel készül, pl. legtöbbször cseresznyével.
Elkészítés módja A tojásokat az édesítőszerekkel és a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és csomómentesre keverjük. A tejjel felengedjük apránként, annyira, hogy palacsinta tészta állagot kapjunk.Vajjal vastagon kikent tepsibe öntjük, rászórjuk a kimagozott cseresznyét és esetleg néhány vaj darabkát, majd 180 C fokos sütőben 30-35 percig készre sütjük.Melegen és hidegen is fogyasztható. porrá őrőlt eritrittel meghintve tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók -50 dkg magozott cseresznye -5 dl tej -3 egész tojás -10 dkg eritrit -1 evőkanál 1:4 édesítő -pici só -10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez-a tepsi kikenéséhez vaj |