Cseresznyés clafoutis Zelleitündi módra

   

A clafoutis francia sütemény, lényegében a mi tejes piténkhez hasonlít, csak gyümölccsel készül, pl. legtöbbször cseresznyével.

Elkészítés módja

A tojásokat az édesítőszerekkel és a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és csomómentesre keverjük. A tejjel felengedjük apránként, annyira, hogy palacsinta tészta állagot kapjunk.Vajjal vastagon kikent tepsibe öntjük, rászórjuk a kimagozott cseresznyét és esetleg néhány vaj darabkát, majd 180 C fokos sütőben 30-35 percig készre sütjük.Melegen és hidegen is fogyasztható. porrá őrőlt eritrittel meghintve tálaljuk.

 Bevásárlólista/hozzávalók

-50 dkg magozott cseresznye
-5 dl tej
-3 egész tojás
-10 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-pici só
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez-a tepsi kikenéséhez vaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük