Születésnapra készült ez a finom habkönnyű torta az új “kedvencem” lisztkeverékből.
Elkészítés módja
A piskótához a tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd óvatosan elkeverjük benne a lisztkeveréket. 22 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és 170 C fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt félbe vágjuk. Közben elkészítjük a krémet. A túrót az édesítőszerrrel, a citrom levével héjával és a vaníliával krémesre keverjük. A lapzselatint hídeg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk és egy kanál forró vízzel elkeverjük, majd a túró krémhez adjuk és homogénné keverjük. A tejszínt habbá verjük és azt is a túrókrémhez keverjük óvatosan. A piskóta alsó részét tortatálra helyezzük és rásimítjuk a túrókrém felét és kirakjuk vegyesen a gyümölcsökkel. Jöhet rá a piskóta másik fele, végül a maradék túrókrémet is szépen elsimítjuk rajta úgy hogy a külsejét is bevonjuk vele. A tetejét kidíszítjük a maradék gyümölcsökkel. Hűtőbe tesszük pár órára és szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskótához
-4 tojás
-4 evőkanál Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)
-4 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
a krémhez
-25 dkg laktózmentes túró
-5 dl laktózmentes habbá verhető tejszín
-1 kávéskanál vaníliaőrlemény vagy kivonat
-4 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-fél citrom leve, héja
-40 dkg vegyes erdei gyümölcs, áfonya, szeder, málna, ribizli, eper
-3 db lapzselatin vagy 2 db zselatin fix