Az új “kedvencem” lisztkeverékből készült bagett mennyei finom lett.
Elkészítés módja
A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a szódabikarbónát a sót, majd összekeverjük. A tejet az olvasztott vajja, tojássall és az almaecettel összekeverjük és a szárazanyagokhoz öntjük. Jól elkeverjük, először nokedli sűrűségű tésztát kapunk, majd szépen áll össze a tészta. Pár perc alatt átgyúrjuk. 30 percet pihentetjük letakarva. A tésztát két részre osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen bagett alakúra formázzuk mindkettő tésztánkat. Bagett sütőrácsra tesszük. Pihentetjük még 10 percet, majd lejkenjük egy kis tejjel a tetejüket és bevágjuk. 200 C fokos előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd 190C fokon további 20-25 percet. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak akkor vágjuk fel, ha teljesen kihűlt.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1 evőkanál almaecet
-1 teáskanál só
-2,5 dkg vaj/kókuszolaj
-100 g tej/növényi tej
-1 tojás
-200g langyos víz