Gluténmentes Bagettek Zelleitündi módra

Az új “kedvencem” lisztkeverékből készült bagett mennyei finom lett.


Elkészítés módja

A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a szódabikarbónát  a sót, majd összekeverjük. A tejet az olvasztott vajja, tojássall és az almaecettel összekeverjük és a szárazanyagokhoz öntjük. Jól elkeverjük, először nokedli sűrűségű tésztát kapunk, majd szépen áll össze a tészta. Pár perc alatt átgyúrjuk. 30 percet pihentetjük letakarva.   A tésztát két részre osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen bagett alakúra formázzuk mindkettő tésztánkat. Bagett sütőrácsra tesszük. Pihentetjük még 10 percet, majd lejkenjük egy kis tejjel a tetejüket és bevágjuk. 200 C fokos előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd 190C fokon további 20-25 percet. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak akkor vágjuk fel, ha teljesen kihűlt.

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-1 evőkanál almaecet

-1 teáskanál só

-2,5 dkg vaj/kókuszolaj

-100 g tej/növényi tej

-1 tojás

-200g langyos víz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.