Ellenállhatalan könnyű szilvás pite, őrőlt fahéjjal kókuszcukorral és szeletelt mandulával egybesütve.
Elkészítés módja
A puha vajat habosra keverjük az édesítőkkel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is habosra keverjük. Jöhet a többi hozzávaló is. Fontos hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Végül a sütőporral az őrőlt fahéjjal elkevert lisztkeveréket is hozzákeverjük és azzal együtt magas fokozaton habkönnyű tésztává keverjük. Kivajazott 13X35 cm-es kivehető aljú hosszúkás pite formába kanalazzuk a tésztát, és ráhelyezzük a negyedbe vágott, kimagozott szilvákat. Szép sorban egymás mellé a szilvákat élére állítva a tészta tetejére helyezzük. Megszórjuk őrőlt fahéjjal egy kis kókuszcukorral és szeletelt mandulával. 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük tűpróbáig.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-10 dkg puha vaj
-7 dkg Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)
-1 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-1 teáskanál sütőpor
-2 egész közepes tojás
-1 citrom reszelt héja
– 1 teáskanál vaníliakivonat
-1 evőkanál rum
-7-8 db szilva
-1-2 teáskanál őrőlt fahéj a tésztába
a tetejére
-őrőlt fahéjjal megszórjuk
-kókuszcukor ha a diétánkba belefér
-szeletelt mandula