Gluténmentes fahéjas szilvás pite Zelleitündi módra

Ellenállhatalan könnyű szilvás pite, őrőlt fahéjjal kókuszcukorral és szeletelt mandulával egybesütve.

Elkészítés módja

A puha vajat habosra keverjük az édesítőkkel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is habosra keverjük. Jöhet a többi hozzávaló is.  Fontos hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Végül a sütőporral az őrőlt fahéjjal elkevert lisztkeveréket is hozzákeverjük és azzal együtt magas fokozaton habkönnyű tésztává keverjük. Kivajazott 13X35 cm-es kivehető aljú hosszúkás pite formába kanalazzuk a tésztát, és ráhelyezzük a negyedbe vágott, kimagozott szilvákat. Szép sorban egymás mellé a szilvákat élére állítva a tészta tetejére helyezzük. Megszórjuk őrőlt fahéjjal egy kis kókuszcukorral és szeletelt mandulával. 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük tűpróbáig. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-10 dkg puha vaj

-7 dkg Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)

-1 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-1 teáskanál sütőpor

-2 egész közepes tojás

-1 citrom reszelt héja

– 1 teáskanál vaníliakivonat

-1 evőkanál rum

-7-8 db szilva

-1-2 teáskanál őrőlt fahéj a tésztába

a tetejére

-őrőlt fahéjjal megszórjuk

-kókuszcukor ha a diétánkba belefér

-szeletelt mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük