Finom krémes citromtorta, omlós tésztaréteggel.
Elkészítés módja
Az omlós tésztához a hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket és az eritritolt a vajjal elmorzsoljuk és hozzáadjuk a tojások sárgáját végül a tejet. Puha tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőben pihentetjük.
A pihentetés után kinyújtjuk 1cm vastagra úgy, hogy egy 22 cm-es tortaformába, 3-4 cm-es pereme legyen a a tortaforma oldalán a tésztának. 180 C fokos sütőben 30 perc alatt vakon elősütjük. (a vakon sütés azt jelenti, hogy valami súlyt teszünk a tésztára, hogy ne púposodjon fel sütés közben, pl. babot vagy rizst) Közben elkészítjük a krémet. A tojásokat az eritritollal, steviával, a citromok és a narancsok levével elkeverjük és vízgőz felett besűrítjük, folyamatos kevergetés közben. Robotgéppel kihűlésig habbá verjük, közben folyamatosan beletesszük az apró kockára vágott vajat. Az elősütött tésztára öntjük a citromos krémet, végül 180 C fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Ha kihűl, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Csak ezután szeletelhető, a tészta pedig ekkora puhul vissza. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-12,5 dkg vaj
-10 dkg eritritol
-2 db tojássárga
-2-3 evőkanál tej
a krémhez
-8 db citrom leve
-2 db narancs leve
-10 db egész tojás
-20 dkg eritritol
-1 evőkanál stevia por
-15 dkg vaj