Citromtorta Zelleitündi módra

Finom krémes citromtorta, omlós tésztaréteggel.

Elkészítés módja

Az omlós tésztához a hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket és az eritritolt a vajjal elmorzsoljuk és hozzáadjuk a tojások sárgáját végül a tejet. Puha tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőben pihentetjük.

A pihentetés után kinyújtjuk 1cm vastagra úgy, hogy egy 22 cm-es tortaformába, 3-4 cm-es pereme legyen a a tortaforma oldalán a tésztának. 180 C fokos sütőben 30 perc alatt vakon elősütjük. (a vakon sütés azt jelenti, hogy valami súlyt teszünk a tésztára, hogy ne púposodjon fel sütés közben, pl. babot vagy rizst) Közben elkészítjük a krémet.    A tojásokat az eritritollal, steviával, a citromok és a narancsok levével elkeverjük és vízgőz felett besűrítjük, folyamatos kevergetés közben. Robotgéppel kihűlésig habbá verjük, közben folyamatosan beletesszük az apró kockára vágott vajat. Az elősütött tésztára öntjük a citromos krémet, végül 180 C fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Ha kihűl, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Csak ezután szeletelhető, a tészta pedig ekkora puhul vissza. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-12,5 dkg vaj

-10 dkg eritritol

-2 db tojássárga

-2-3 evőkanál tej

a krémhez

-8 db citrom leve

-2 db narancs leve

-10 db egész tojás

-20 dkg eritritol

-1 evőkanál stevia por

-15 dkg vaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.