Édes focaccia muskotályos kékszőlővel Zelleitündi módra

   

Az olaszok szőlő kenyere, ami tulajdonképpen pizza tésztából vagyis focacciából készül.

Elkészítés módja

A lisztet dagasztógépbe tesszük az élesztővel és elmorzsoljuk, a sóval összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, aztán az olívaolajat is hozzácsorgatjuk, és tovább dagasztjuk. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyiket kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit az öklünkkel megnyomkodjuk. Rászórjuk a kék szőlőszemeket (ha nem magnélküli, akkor kimagozzuk, hogy ne ropogjanak a magok a kész édességben), meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük fahéjjal és az eritrittel. Kinyújtjuk a másik tésztát is, amit ráteszünk és a széleit összedolgozzuk. A tetejére ismét szőlőszemek kerülnek, valamint olívaolaj, fahéj és eritritol. 180 C fokos sütőben készre sütjük. Eritritporral megszórjuk.

Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelttésztákhoz 

-3,5-4 dl langyos víz

-3 teáskanál só

-3 dkg friss élesztő

-1 evőkanál olívaolaj

a feltéthez

-50 dkg muskotályos kék szőlő (lehetőleg mag nélküli)

-eritrit

-fahéj

-olívaolaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük