Kókuszos-kesutej kakaó Zelleitündi módra

A tejet mostanában hanyagolom, így itthon készítem a növényi tejeket. Jelenleg a legfinomabb kombináció a kókusz és a kesudióból készült tej.

Elkészítés módja

Nyers növényi tejkészítőbe (Chufamix) beleteszünk 1 l vizet, majd a szűrőbetétbe a kókuszreszeléket és a kesudiót. Botmixerrel 1-2 percig magas fokozaton turmixoljuk. Végül a szűrőbetétet kivesszük és kinyomkodjuk belőle a maradék folyadékot. Ízesítjük a tejet sóval és egy kis stevia porral. A visszamaradt darálékot bátran felhasználhatjuk süteményekbe. Ha nincs növényi tejkészítőnk, akkor ugyanígy botmixerrel készítjük, viszont a végén egy szűrő segítségével leszűrjük a darálékot és már kész is a mennyei, egészséges, adalékanyagoktól mentes házi növényi tejünk. Bármibe felhasználhatjuk, ahol tejet ír a recept. Ha kevesebb folyadékkal készítjük akkor tejszín állagot kapunk, amit levesekbe, süteményekbe használhatunk fel, mint növényi tejszín.

A kakaóhoz a kakaóport az édesítővel elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a meleg kókuszos-kesutejet, jól elkeverjük és már kortyolgathatjuk is.

Bevásárlólista/hozzávalók

-5 dkg kesudió

-5 dkg kókuszreszelék

-1 l víz

-2 teáskanál stevia

-1 csipet himalája só

a kakaóhoz

-3 dl kókuszos-kesutej

-1 evőkanál kakaópor

-természetes édesítő ízlés szerint

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.