Császármorzsa Zelleitündi módra

A császármorzsa lényegében palacsintatésztából készül. A története a következő:Ferenc József állítólag súlyos palacsintafüggésben szenvedett, s általában kedvenc baracklekváros palacsintájával zárta az ebédet. Igen ám, de a szakácsok néha túl vaskosra sütötték a palacsintát, amit a felszolgáló főkomornyik szemrevételezés után haragosan összekaszabolt a villájával, kijelentve, hogy ilyen vacakot nem kaphat a császár… 
Elkészítés módja
A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját az eritrit felével és a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és csomómentesre keverjük. A tejet folyamatosan hozzákeverjük, végül a tojások fehérjét az eritrit másik felével habosra keverjük és a tojásos masszához keverjük. Mazsolát és reszelt citromhéjat adunk hozzá. Vajat forrósítunk a serpenyőben és beleöntjük a tésztát aranybarnára sütjük négybe vágjuk fakanállal, majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Fakanállal kisebb darabokra vagdossuk és kész. Ha hűálló serpenyőbe tesszük, akkor a sütőben is készre süthetjük 190 C fokon 10-12 perc alatt, majd kivesszük, feldaraboljuk, és tálaljuk. Akkor jó, ha kívűl kicsit ropogós, belül finom puha. Cukormentes baracklekvárral és porrá őrőlt eritrittel tálaljuk. 
 
Bevásárlólista/hozzávalók
-4 tojás
-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-csipet só
-5 dkg eritrit
-2,5-3 dl tej/növényi tej
-aranymazsola
-reszelt citromhéj
-őrőlt vanília
-vaj/kókuszolaj
-cukormentes baracklekvár

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.