Eperdzsem cukormentesen Zelleitündi módra

   

Egyszerűen elkészíthető ez a nagyon finom cukormentes eperdzsem. Bátran fogjunk hozzá.

Elkészítés módja

Az epret megmossuk, negyedekre vágjuk és felforraljuk, beletesszük az eritviát, majd a pektint vagy agar agart is elkeverjük benne, végül a citromsavat. Újra felforraljuk és már kész is. Ha túl hígnak találjuk a dzemet, mert az eper több levet eresztett, akkor tegyünk hozzá még a pektinből vagy az agar agarból. Üvegekbe tesszük fejre állítjuk, kihűtjükés kész is.

Bevásárlólista/hozzávalók

-1 kg eper tisztítás után

-10 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1 teáskanál pektin vagy 2 teáskanál agar agar

-1 kávéskanál citromsav, hogy ne barnuljon meg

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük