Egyszerű mandulalisztes pite, cseresznyével.
Elkészítés módja A tojásokat a nyírfacukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet a tejszínt a vaníliát és a csipet sót, végül a cseresznyepálinkát. A szárazanyagokat is összekeverjük vagyis a mandulalisztet a lisztkeveréket a sütőport, és hozzáadjuk a tejes tojásos keverékhez. Símára keverjük, majd vajjal kikent kis jénai tálkákba öntjük, hogy egyszemélyes kis adagokat kapjunk. Megszórjuk a magozott cseresznyével és 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Nyírfaporcukorral a jénai edénykében tálaljuk, amiben megsült. Bevásárlólista/hozzávalók -30 dkg magozott cseresznye -2,5 dl tej-0,5 dl tejszín -3 tojás -2 cl cseresznyepálinka -10 dkg nyírfacukor -10 dkg mandulaliszt -5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -1 teáskanál sütőpor -csipet só -vaníliaőrlemény -vaj a forma kikenéséhez -nyírfaporcukor a tálaláshoz |