Cseresznyés-mandulás pite Zelleitündi módra

   

Egyszerű mandulalisztes pite, cseresznyével.

Elkészítés módja

A tojásokat a nyírfacukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet a tejszínt a vaníliát és a csipet sót, végül a cseresznyepálinkát. A szárazanyagokat is összekeverjük vagyis a mandulalisztet a lisztkeveréket a sütőport, és hozzáadjuk a tejes tojásos keverékhez. Símára keverjük, majd vajjal kikent kis jénai tálkákba öntjük, hogy egyszemélyes kis adagokat kapjunk. Megszórjuk a magozott cseresznyével és 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Nyírfaporcukorral a jénai edénykében tálaljuk, amiben megsült. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg magozott cseresznye
-2,5 dl tej-0,5 dl tejszín
-3 tojás
-2 cl cseresznyepálinka
-10 dkg nyírfacukor
-10 dkg mandulaliszt
-5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 teáskanál sütőpor
-csipet só
-vaníliaőrlemény
-vaj a forma kikenéséhez
-nyírfaporcukor a tálaláshoz 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük