Cseresznyés lepény Zelleitündi módra

   

Még maradt a frissen szedett cseresznyéből, ami végül szintén egy finom süteményben landolt.

Elkészítés módja

Az egész tojásokat az édesítőkkel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat a tejfölt és a citrom reszelt héját és levét valamint a vaníliát. A száraz hozzávalókat kimérjük és elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk és szép habosra kikeverjük. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a tészta felét és megszórjuk a kimagozott friss cseresznyével, majd jöhet rá a tészta másik fele is. Megszórjuk a cseresznye másik felével és őrőlt fahéjat szórunk a tetejére. 180 C fokos sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-22 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-3 tojás

-10 dkg eritrit 

-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-125 ml olívaolaj/kókuszolaj 

-250 ml tejföl/növényi joghurt

-1 teáskanál vaníliaőrlemény/kivonat

-1 cs sütőpor

-1 citrom reszelt héja és leve

-csipet himalája só 

-40-50 dkg magozott friss csersznye

a tetejére a szóráshoz őrőlt fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük