Még maradt a frissen szedett cseresznyéből, ami végül szintén egy finom süteményben landolt.
Elkészítés módja
Az egész tojásokat az édesítőkkel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat a tejfölt és a citrom reszelt héját és levét valamint a vaníliát. A száraz hozzávalókat kimérjük és elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk és szép habosra kikeverjük. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a tészta felét és megszórjuk a kimagozott friss cseresznyével, majd jöhet rá a tészta másik fele is. Megszórjuk a cseresznye másik felével és őrőlt fahéjat szórunk a tetejére. 180 C fokos sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-22 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-3 tojás
-10 dkg eritrit
-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-125 ml olívaolaj/kókuszolaj
-250 ml tejföl/növényi joghurt
-1 teáskanál vaníliaőrlemény/kivonat
-1 cs sütőpor
-1 citrom reszelt héja és leve
-csipet himalája só
-40-50 dkg magozott friss csersznye
a tetejére a szóráshoz őrőlt fahéj