Mennyei kiflik készültek a teljeskiőrlésű szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből.
Elkészítés módja
A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a himalája sót és annyi langyos tejet, hogy lágy kelt tésztát kapjunk. A végén hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Alaposan kidolgozzuk, akkor jó a tészta ha már szép simára gyúrtuk, majd meleg helyen letakarva, kétszeresére kelesztjük. Kb. 40 perc.
Ha megkelt gyengén átgyúrjuk, gombócot formálva. Kinyújtjuk kör alakúra (kb 8 mm vastagságúra), majd nyolc cikkre vágjuk. Azokat egyenként feltekerjük a szélesebb felénél, a végét kicsit meghajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és még 20 percig pihentetjük. 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljeskiőrlésű lisztkeverék
-3/4 evőkanál himalája só
-3 dkg élesztő
-5 dkg vaj/kókuszolaj
-2-2,5 dl langyos tej/növényi tej