Teljeskiőrlésű kiflik Zelleitündi módra

   

Mennyei kiflik készültek a teljeskiőrlésű szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a himalája sót és annyi langyos tejet, hogy lágy kelt tésztát kapjunk. A végén hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Alaposan kidolgozzuk, akkor jó a tészta ha már szép simára gyúrtuk, majd meleg helyen letakarva, kétszeresére kelesztjük. Kb. 40 perc.

Ha megkelt gyengén átgyúrjuk, gombócot formálva. Kinyújtjuk kör alakúra (kb 8 mm vastagságúra), majd nyolc cikkre vágjuk. Azokat egyenként feltekerjük a szélesebb felénél, a végét kicsit meghajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és még 20 percig pihentetjük. 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljeskiőrlésű lisztkeverék 

-3/4 evőkanál himalája só 

-3 dkg élesztő

-5 dkg vaj/kókuszolaj 

-2-2,5 dl langyos tej/növényi tej

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük