Ezt a pite alapreceptet számtalan töltelékkel variálhatjuk. Az almás pitét is így készítem. Túrótöltelékkel is mennyei, mákkal is, de a legjobban a frissen magozott cseresznye-meggy kombinációt szeretem.
Elkészítés módja
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. Kettáválasztjuk a tésztát és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyét és a meggyet, majd hozzákeverjük az édesítőket és a csipet fahéjat. A tésztákat kinyújtjuk kb. fél centi vastagra egyenként. Az elsőt tepsibe helyezzük, megszórjuk a zsemlemorzsával és rászórjuk a tölteléket, majd a másik tésztát is ráhelyezzük. Nagyon fontos, hogy villával megszúrkáljuk a tetejét. 180 c fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt szép kis kockákra vágjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-25 dkg vaj
-3 db tojássárga
-8,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-2-3 púpos evőkanál tejföl
-1 db sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-só, citromhéj
Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-1 kg meggy
-60 dkg cseresznye
-10 eritrit
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-csipet fahéj