Cseresznyés-meggyes pite Zelleitündi módra

Ezt a pite alapreceptet számtalan töltelékkel variálhatjuk. Az almás pitét is így készítem. Túrótöltelékkel is mennyei, mákkal is, de a legjobban a frissen magozott cseresznye-meggy kombinációt szeretem.

Elkészítés módja

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. Kettáválasztjuk a tésztát és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyét és a meggyet, majd hozzákeverjük az édesítőket és a csipet fahéjat. A tésztákat kinyújtjuk kb. fél centi vastagra egyenként. Az elsőt tepsibe helyezzük, megszórjuk a zsemlemorzsával és rászórjuk a tölteléket, majd a másik tésztát is ráhelyezzük. Nagyon fontos, hogy villával megszúrkáljuk a tetejét. 180 c fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt szép kis kockákra vágjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-25 dkg vaj 

-3 db tojássárga

-8,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-2-3 púpos evőkanál tejföl

-1 db sütőpor

-1 csipet szódabikarbóna

-só, citromhéj

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez

-1 kg meggy

-60 dkg cseresznye

-10 eritrit

-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-csipet fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.