A nyár íze számomra a kovászos uborka. Grillételekhez, bográcsban készült ételekhez egyaránt kíváló.
Elkészítés módja Az uborkákat megmosom, a végeiket levágom, és mindkét végétől befelé bevágom ellentétes irányba, úgy hogy teljesen ne vágjam ketté. 5 literes befőttes üvegbe szépen sorba teszem az uborkákat, és felöntöm a sós ecetes vízzel. Hozzáteszem a pucolt fokhagymagerezdeket a kaprot és végül a kenyér levágott sarkát. Folpackkal és a befőttes üveg tetejével zárom le.Napra teszem és időjárástól függően 5-7 nap alatt készül el. A kenyeret félidőben leveszem a tetejéről, hogy az uborkák ropogósak maradjanak. Ha rajta hagyjuk, akkor könnyen szétmálhat az uborka. Bevásárlólista/hozzzávalók -2,3 kg kovászolni való uborka -5 evőkanál só -1 cs kapor -1 kis kenyér sarka -1 evőkanál ecet -6 gerezd fokhagyma, ízlés szerint lehet több is |