Kovászos uborka Zelleitündi módra

A nyár íze számomra a kovászos uborka. Grillételekhez, bográcsban készült ételekhez egyaránt kíváló.

Elkészítés módja

Az uborkákat megmosom, a végeiket levágom, és mindkét végétől befelé bevágom ellentétes irányba, úgy hogy teljesen ne vágjam ketté. 5 literes befőttes üvegbe szépen sorba teszem az uborkákat, és felöntöm a sós ecetes vízzel. Hozzáteszem a pucolt fokhagymagerezdeket a kaprot és végül a kenyér levágott sarkát. Folpackkal és a befőttes üveg tetejével zárom le.Napra teszem és időjárástól függően 5-7 nap alatt készül el. A kenyeret félidőben leveszem a tetejéről, hogy az uborkák ropogósak maradjanak. Ha rajta hagyjuk, akkor könnyen szétmálhat az uborka. 

Bevásárlólista/hozzzávalók

-2,3 kg kovászolni való uborka
-5 evőkanál só
-1 cs kapor
-1 kis kenyér sarka
-1 evőkanál ecet
-6 gerezd fokhagyma, ízlés szerint lehet több is

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.