Csirkemájas pirítóssal Zelleitündi módra

   

Készítsük el otthon a csirkemájkrémet, így biztosak lehetünk benne, mit tartalmaz. Ráadásul nagyon finom. 

Elkészítés módja

A bacont megpirítjuk, aztán az apróra vágott hagymát megfuttatjuk rajta végül a fokhagymát is. Ezután jöhetnek a megtisztított csirkemájak, sózzuk, borsozzuk, néhány percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Hozzáteszünk egy kis olívaolajat az apróra vágott zsályát és a kapribogyót. Amikor puhára pároltuk, akkor botmixerrel vagy villával összetörjük és pirítossal tálaljuk. Ha még túl száraznak találjuk, akkor olívaolajjal krémesíthetünk rajta. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-60 dkg csirkemáj
-20 dkg bacon
-1-2 fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2 dl száraz fehér bor
-só, bors
-kapribogyó
-zsályalevél
-Harmónia szénhidrátcsökkentett baguette, Zellei Tündi lisztkeverékből 
-olívaolaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük