A csokoládé és a kávé mennyei párosítása egy kis mandulával, a közepén pedig finom lekvárral. Mindez cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
Az étcsokoládét megolvasztjuk a vajjal, majd hozzáöntjük a presszókávét és a rumot. A tojásokat egyenként hozzákeverjük míg krémes nem lesz, végül az eritritolt és a lisztkeverékkel elkevert őrőlt mandulát is hozzáadjuk. 18 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sűrű csokoládés- kávés masszát, majd 180 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk a tortát és megtöltjük tetszés szerint cukormentes lekvárral, végül eritritporral díszítjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg cukormentes étcsokoládé 70 %-os
-0,5 dl főzött erős presszókávé
-1 evőkanál rum
-10 dkg eritritol
-6 dkg vaj
-3 egész tojás
-5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-5 dkg pirított darált mandula
-cukormentes lekvár
-eritritpor a díszítéshez