Csokoládés kávétorta Zelleitündi módra

   

A csokoládé és a kávé mennyei párosítása egy kis mandulával, a közepén pedig finom lekvárral. Mindez cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

Az étcsokoládét megolvasztjuk a vajjal, majd hozzáöntjük a presszókávét és a rumot. A tojásokat egyenként hozzákeverjük míg krémes nem lesz, végül az eritritolt és a lisztkeverékkel elkevert őrőlt mandulát is hozzáadjuk. 18 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sűrű csokoládés- kávés masszát, majd 180 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk a tortát és megtöltjük tetszés szerint cukormentes lekvárral, végül eritritporral díszítjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg cukormentes étcsokoládé 70 %-os

-0,5 dl főzött erős presszókávé

-1 evőkanál rum

-10 dkg eritritol

-6 dkg vaj

-3 egész tojás

-5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-5 dkg pirított darált mandula

-cukormentes lekvár

-eritritpor a díszítéshez

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük