Csokis-gyümölcsös mascarponés torta Zelleitündi módra

   

Születésnapra készült ez a gluténmentes, cukormentes és laktózmentes csokitorta.

Elkészítés módja

A piskótához a tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásos masszához. Sütőpapírral bélelt nagy sütő tepsibe öntjük a tésztát és 170 C fokon 10-12 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt 18 cm-es köröket szúrunk ki belőle egy tortagyűrű segítségével. Elkészítjük a csoki ganachet-t. A tejszínt felmelegítjük és ráönjük az étcsokoládéra, majd homogénre keverjük. A krémhez a mascarponét a tejszínnel az édesítővel és a vanília kivonattal együtt felverjük. A csoki ganache-ból kb 1 dl-t tegyünk félre a többit pedig hozzáöntjük a tejszínes mascarponés krémhez. Az alsó piskótalapot tortatálra helyezzük, rákenjük a krém egy negyedét úgy hogy közé málnaszemek kerüljenek. Így rétegezzük a lapokat és a krémet a málna szemekkel. Ráhelyezzük a piskóta tetejét és bevonjuk a maradék krémmel a tortánkat. A félretett csoki ganachéval bevonjuk úgy, hogy enyhén lecsorogjon a csoki a torta oldalán. Málnával, ribizlivel, áfonyával, eperrel, meggyel díszítjük a torta tetejét. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, míg megdermed. 

Bevásárlólista/hozzávalók

A piskótához

-6 tojás

-6 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék

-6 evőkanál eritrit

a krémhez

-25 dkg mascarpone laktózmentes

-2,5 dl tejszín laktózmentes

-2,5 dk Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-1 teáskanál vanília kivonat

-15 dkg málna (lehet fagyasztott is)

a csoki ganache-hoz

-150g min. 70 %-os étcsokoládé

-190g tejszín

a díszítéshez

-pár szem málna és ribizli, meggy, eper ízlés szerint

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük