Születésnapra készült ez a gluténmentes, cukormentes és laktózmentes csokitorta.
Elkészítés módja
A piskótához a tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásos masszához. Sütőpapírral bélelt nagy sütő tepsibe öntjük a tésztát és 170 C fokon 10-12 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt 18 cm-es köröket szúrunk ki belőle egy tortagyűrű segítségével. Elkészítjük a csoki ganachet-t. A tejszínt felmelegítjük és ráönjük az étcsokoládéra, majd homogénre keverjük. A krémhez a mascarponét a tejszínnel az édesítővel és a vanília kivonattal együtt felverjük. A csoki ganache-ból kb 1 dl-t tegyünk félre a többit pedig hozzáöntjük a tejszínes mascarponés krémhez. Az alsó piskótalapot tortatálra helyezzük, rákenjük a krém egy negyedét úgy hogy közé málnaszemek kerüljenek. Így rétegezzük a lapokat és a krémet a málna szemekkel. Ráhelyezzük a piskóta tetejét és bevonjuk a maradék krémmel a tortánkat. A félretett csoki ganachéval bevonjuk úgy, hogy enyhén lecsorogjon a csoki a torta oldalán. Málnával, ribizlivel, áfonyával, eperrel, meggyel díszítjük a torta tetejét. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, míg megdermed.
Bevásárlólista/hozzávalók
A piskótához
-6 tojás
-6 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-6 evőkanál eritrit
a krémhez
-25 dkg mascarpone laktózmentes
-2,5 dl tejszín laktózmentes
-2,5 dk Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat
-15 dkg málna (lehet fagyasztott is)
a csoki ganache-hoz
-150g min. 70 %-os étcsokoládé
-190g tejszín
a díszítéshez
-pár szem málna és ribizli, meggy, eper ízlés szerint