Ricottával készült kevert sütemény nektarinnal.
Elkészítés módja
A hozzávalókat kimérjük, a ricottát az édesítőkkel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat a vaníliaőrleményt és a citrom reszelt héját és levét. A lisztkeverékhez adjuk a sütőport és a sót, majd a tojásos keverékhez adjuk több részletben, majd a tejjel kicsit fellazítjuk a tésztát, csak ha szükséges. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, és a cikkekre vágott nektarinnal kirakjuk a tészta tetejét szépen sorban. 180 C fokos sütőben 45-50 percig tűpróbáig sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-12 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-7 dkg kókuszolaj
-25 dkg ricotta
-10 dkg eritrit
-2 dkg Éden Prémium Eritvia
-2 tojás
-1 csomag sütőpor
-késhegynyi vaníliaőrlemény
-csipet só
-0,5 dl tej/növényi tej
-fél citrom reszelt héja és leve
-2-3 db nektarin