Ricotta torta nektarinnal Zelleitündi módra

   

Ricottával készült kevert sütemény nektarinnal.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, a ricottát az édesítőkkel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat a vaníliaőrleményt és a citrom reszelt héját és levét. A lisztkeverékhez adjuk a sütőport és a sót, majd a tojásos keverékhez adjuk több részletben, majd a tejjel kicsit fellazítjuk a tésztát, csak ha szükséges. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, és a cikkekre vágott nektarinnal kirakjuk a tészta tetejét szépen sorban. 180 C fokos sütőben 45-50 percig tűpróbáig sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-12 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-7 dkg kókuszolaj 

-25 dkg ricotta

-10 dkg eritrit 

-2 dkg Éden Prémium Eritvia 

-2 tojás

-1 csomag sütőpor

-késhegynyi vaníliaőrlemény

-csipet só

-0,5 dl tej/növényi tej

-fél citrom reszelt héja és leve

-2-3 db nektarin

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük