Ropogós csokis kekszdarabokkal készült mascarponés málnás semifreddo.
Elkészítés módja
A csokis kekszet megsütjük, majd kihűtjük. Közben elkészítjük a semifreddo alapját. A mascarponét kikeverjük az édesítőkkel, a málnát enyhén megtörjük és hozzáadjuk. A tejszínt habbá verjük és a mascarponés krémhez adjuk, végül a kekszet nagyobb darabokra törjük és azzal is óvatosan elkeverjük. Szilikonos muffin formákba adagoljuk és kifagyasztjuk. Tálaláskor csokis kekszmorzsával, bogyós gyümölcsökkel és cukormentes olvasztott étcsokoládéval tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-1 adag csokis keksz Zelleitündi módra
-25 dkg mascarpone
-2,5 dl tejszín
-5 dkg porrá őrőlt eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-25 dkg friss málna
a díszítéshez
friss bogyós gyümölcs, csokis keksz, olvasztott cukormentes étcsokoládé