Születésnapra készült ez a mennyei torta étcsokoládéval és vegyes erdei gyümölcsökkel.
Elkészítés módja
A piskótához a tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztkeveréket és óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásos masszához. 22 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a tésztát és 170 C fokon 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk. Közben a málnalekvárt is elkészítjük. A málnát az eritrittel felfőzzük, majd kihűtjük. A krémhez a csokoládét felolvasztjuk, ha kicsit kihűt a mascarponéhoz adjuk, eritrittel édesítjük, vaníliaőrleménnyel ízesítjük. A lapzselatint hideg vízbe tesszük, majd kicsavarjuk és 1-2 evőkanál forró vízben felolvasztjuk, és hozzáadjuk a csokis mascarponés krémhez. Végül a tejszínt habbá verjük és azt is a csokis krémhez forgatjuk. A kapcsos tortaformába visszatesszük a piskóta aló részét, megkenjük az elkészített málnalekvár felével és rásimítjuk a mascarponés krém felét, rászórjuk a málnát, és rátesszük a piskóta másik felét. A málnalekvár másik felét rákenjük a következő piskóta tetejére. Végül a maradék krémet is rásimítjuk a felső piskóta rétegre. Hűtőbe tesszük min. 3 órára, míg megdermed. A kapcsos tortaformát körbevágjuk és a tortát tálra helyezzük, végül friss erdei gyümölcsökkel és liofilizált erdei gyümölcsökkel díszítjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskótához
-5 tojás
-5 evőkanál eritrit
-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-késhegynyi szódabikarbóna
a cukormentes expressz málnalekvárhoz
-20 dkg málna
-2 evőkanál eritrit
a krémhez
-25 dkg mascarpone
-10 dkg cukormentes étcsokoládé
-2,5 dl tejszín
-3 db lapzselatin
-7 dkg eritrit
-késhegynyi vaníliaőrlemény
-30 dkg málna
a díszítéshez
-friss erdei gyümölcsök
-liofilizált erdei gyümölcsök