Csokis-kókuszos keksz Zelleitündi módra

   

Reggeli kávéhoz, délutánra uzsonnára megunhatatlan a finom cukormentes keksz.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a kókuszreszelékkel a kakaóporral az édesítővel és a vaníliaőrleménnyel elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a kockára vágott hideg vajat. Végül a tojást és a rumot is hozzáadjuk. Ha ragadna a tészta, akkor tehetünk hozzá még egy kis lisztkeveréket. Folpackba csomagolva legalább fél órára a hűtőbe tesszük a tésztát. 

Pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és tetszőlegesen formázzuk kiszúróformával. A tetejét picit megszórjuk kókuszreszelékkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-5 dkg kókuszreszelék

-12,5 dkg vaj

-3 evőkanál holland kakaópor

-késhegynyi vaníliaőrlemény

-1 egész tojás

-2,5 dkg 4:1 édesítő

-1 evőkanál rum

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük