Reggeli kávéhoz, délutánra uzsonnára megunhatatlan a finom cukormentes keksz.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket a kókuszreszelékkel a kakaóporral az édesítővel és a vaníliaőrleménnyel elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a kockára vágott hideg vajat. Végül a tojást és a rumot is hozzáadjuk. Ha ragadna a tészta, akkor tehetünk hozzá még egy kis lisztkeveréket. Folpackba csomagolva legalább fél órára a hűtőbe tesszük a tésztát.
Pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és tetszőlegesen formázzuk kiszúróformával. A tetejét picit megszórjuk kókuszreszelékkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-5 dkg kókuszreszelék
-12,5 dkg vaj
-3 evőkanál holland kakaópor
-késhegynyi vaníliaőrlemény
-1 egész tojás
-2,5 dkg 4:1 édesítő
-1 evőkanál rum