Csokis-kókuszos kuglóf Zelleitündi módra

   

Kívűl is belül is csokis és kókuszos ez a mennyei kuglóf.

Elkészítés módja

A puha vajat a kókuszzsírt az eitrittel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A száraz anyagokat összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. Szép habosra kikeverjük, végül vajazott kuglóf formába öntjük. 170 C fokos sütőben, kb. 50-60 percig tűpróbáig sütjük.

Az étcsokoládét felolvasztjuk egy kis tejjel elkeverjük és a kihűlt kuglóf tetejére csorgatjuk, végül megszórjuk a tetejét a kókuszreszelékkel.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg vaj

-10 dkg kókuszzsír

-15 dkg eritrit

-1 teáskanál vaníliaőrlemény

-18 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-7,5 dkg kókuszreszelék

-7,5 dkg darált kesudió

-5 tojás

-2 evőkanál rum

-1 cs sütőpor

-10 dkg étcsokoládé cseppek 70 %-os cukormentes

a tetejére

-5 dkg olvasztott étcsokoládé 70 %-os

-egy-két kanál tej

-5 dkg kókuszreszelék

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük