Kívűl is belül is csokis és kókuszos ez a mennyei kuglóf.
Elkészítés módja
A puha vajat a kókuszzsírt az eitrittel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A száraz anyagokat összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. Szép habosra kikeverjük, végül vajazott kuglóf formába öntjük. 170 C fokos sütőben, kb. 50-60 percig tűpróbáig sütjük.
Az étcsokoládét felolvasztjuk egy kis tejjel elkeverjük és a kihűlt kuglóf tetejére csorgatjuk, végül megszórjuk a tetejét a kókuszreszelékkel.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg vaj
-10 dkg kókuszzsír
-15 dkg eritrit
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-18 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-7,5 dkg kókuszreszelék
-7,5 dkg darált kesudió
-5 tojás
-2 evőkanál rum
-1 cs sütőpor
-10 dkg étcsokoládé cseppek 70 %-os cukormentes
a tetejére
-5 dkg olvasztott étcsokoládé 70 %-os
-egy-két kanál tej
-5 dkg kókuszreszelék