Joghurtos áfonya torta Zelleitündi módra

   

Habkönnyű sütés nélküli áfonyás joghurtos torta, finom keksz réteggel.

Elkészítés módja

A kekszet aprítógépbe tesszük a vajjal, majd egy 18 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe míg elkészítjük a krémet. Az áfonyát az eritrittel addig főzzük, míg besűrűsödik, vagyis lekvárt főzünk. Félretesszük, kihűtjük. A lapzselatinokat hídeg vízbe beáztatjuk. A joghurtot kétfelé osztjuk, a tejszínt habbá verjük. A lapzselatinokta egy-két kanál forró vízzel elkeverjük és a joghurtokba osztjuk kétfelé és elkeverjük. A tejszínhabot és az áfonya lekvárt is kétfelé osztjuk és a zselatinos joghurtokba tesszük. Az egyiket homogén krémmé keverjük, a másikat márványosra hagyjuk, vagyis egy két keveréssel megszínezzük az áfonyával a joghurtos tejszínt.

A tortaformába először az elkevert krémet kanalazzuk, majd a márványost. Egy két órára a hűtőbe tesszük, majd a tortaformából kivágva, ehető árvácskákkal díszítjük és tálaljuk.

Bevásárlólist/hozzávalók

a keksz réteghez

-12,5 dkg Zellei Tündi lisztkeverékből késült zabpelyhes-kókuszos keksz

-4 dkg vaj/bio margarin

a krémhez 

-15 dkg áfonya

-8 dkg eritrit

-2,5 dl tejszín/cocomas

-2,5 dl joghurt/növényi joghurt

-6 lapzselatin

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük