Habkönnyű sütés nélküli áfonyás joghurtos torta, finom keksz réteggel.
Elkészítés módja
A kekszet aprítógépbe tesszük a vajjal, majd egy 18 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe míg elkészítjük a krémet. Az áfonyát az eritrittel addig főzzük, míg besűrűsödik, vagyis lekvárt főzünk. Félretesszük, kihűtjük. A lapzselatinokat hídeg vízbe beáztatjuk. A joghurtot kétfelé osztjuk, a tejszínt habbá verjük. A lapzselatinokta egy-két kanál forró vízzel elkeverjük és a joghurtokba osztjuk kétfelé és elkeverjük. A tejszínhabot és az áfonya lekvárt is kétfelé osztjuk és a zselatinos joghurtokba tesszük. Az egyiket homogén krémmé keverjük, a másikat márványosra hagyjuk, vagyis egy két keveréssel megszínezzük az áfonyával a joghurtos tejszínt.
A tortaformába először az elkevert krémet kanalazzuk, majd a márványost. Egy két órára a hűtőbe tesszük, majd a tortaformából kivágva, ehető árvácskákkal díszítjük és tálaljuk.
Bevásárlólist/hozzávalók
a keksz réteghez
-12,5 dkg Zellei Tündi lisztkeverékből késült zabpelyhes-kókuszos keksz
-4 dkg vaj/bio margarin
a krémhez
-15 dkg áfonya
-8 dkg eritrit
-2,5 dl tejszín/cocomas
-2,5 dl joghurt/növényi joghurt
-6 lapzselatin