Expressz kakaós csigák Zelleitündi módra

A kakaós csigákhoz hajtogatott kelt tésztára van szükség, amit most meggyorsítottam, hogy kevesebb idő ráfordításával is elérjük ugyanazt a hatást.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a fruktózt a himalája sót és annyi langyos tejet, hogy lágy kelt tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen letakarva, kétszeresére kelesztjük. Kb. 40 perc.

Ha megkelt, hét részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindegyiket téglalap alakúra. A hideg vajat hat részre osztjuk és az első kinyújtott tésztánkra reszeljük. Jöhet a következő kinyújtott tésztánk, arra is reszelünk vajat, majd így tovább, míg el nem fogy a vajunk. A tetejét tésztával zárjuk. Az így kapott rétegezett tésztát, szép vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a kinyújtott tésztát egy kis vízzel, de vigyázzunk ne áztassuk el a tésztát. Rászórjuk az eritritollal elkevert kakaóport, végül szorosan feltekerjük a tésztát. 2-3 cm-es vastagságú szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit ellapítjuk a csigákat.  20 percig pihentetjük és 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz

-1 teáskanál himalája só

-3 dkg élesztő

-1 teáskanál fruktóz

-2-2,5 dl langyos tej

-10 dkg vaj

-5 dkg holland kakaópor

-10 dkg eritritol, ízlés szerint lehet több is

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.