Étcsokoládé pisztáciával és meggyel, semifreddo formályában.
Elkészítés módja
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, az étcsokoládét felolvasztjuk. Az étcsokoládéval összekeverjük a felvert tojásos keveréket, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét. A tejszínt habbá verjük és óvatosan a csokoládés keverékhez forgatjuk. Hozzáadjuk a pisztáciát és a magozott meggyet is. Hosszúkás sütőformát folpackkal kibélelünk és beleöntjük a csokoládékrémet. Ráhajtjuk a lelógó polpackot és betesszük a mélyhűtőbe. Kifagyasztjuk 5 óra alatt, vagy egy egész éjszakán át. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük, kiborítjuk, eltávolítjuk a folpackot és szépen felszeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-27,5 dkg étcsokoládé
-4 tojás
-5 dkg eritrit
-5 dl tejszín
-1 vaníliarúd
-10 dkg pisztácia
-10 dkg magozott meggy opcionális