Csokoládé semifreddo pisztáciával Zelleitündi módra

   

Étcsokoládé pisztáciával és meggyel, semifreddo formályában.

Elkészítés módja

A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, az étcsokoládét felolvasztjuk. Az étcsokoládéval összekeverjük a felvert tojásos keveréket, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét. A tejszínt habbá verjük és óvatosan a csokoládés keverékhez forgatjuk. Hozzáadjuk a pisztáciát és a magozott meggyet is. Hosszúkás sütőformát folpackkal kibélelünk és beleöntjük a csokoládékrémet. Ráhajtjuk a lelógó polpackot és betesszük a mélyhűtőbe. Kifagyasztjuk 5 óra alatt, vagy egy egész éjszakán át. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük, kiborítjuk, eltávolítjuk a folpackot és szépen felszeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-27,5 dkg étcsokoládé

-4 tojás

-5 dkg eritrit

-5 dl tejszín

-1 vaníliarúd

-10 dkg pisztácia

-10 dkg magozott meggy opcionális

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük