Grissini mártogatóssal Zelleitündi módra

Grissini az olaszok ropogtatnivalója, amit előételként különböző mártogatósokkal tálalhatjuk.

Elkészítés módja

A tej felét fellangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és egy kis lisztkeveréket, vagyis kovászt készítünk. Az élesztőt hagyjuk felfutni, kb 10 perc. A lisztkeverék közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük az élesztős tejet. Hozzáadjuk a sót, az olajat, és a vizet, majd jól elkeverjük. A tésztát simára gyúrjuk, cipót csinálunk belőle, és letakarva egy óra hosszát pihentetjük. Fél centi vastag hurkácskákat sodrunk belőlük és további 20 percig kelesztjük őket. A pálcikákat a maradék tejjel vékonyan megkenjük megszórjuk különböző magokkal friss fűszerekkel és sütőpapírral bélelt tepsiben forró sütőben 190 C fokon szép pirosra sütjük, kb 15 perc alatt.

A mártgatósokhoz a hozzávalókat összekeverjük és a kisült grissinikkel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók 

-40 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-2,5 dl tej 

-1 dl víz

-2 dkg élesztő 

-1 dl olívaolaj 

-2 teáskanál só

a tejfölös mártogatóshoz

-3 dl tejföl

-metélőhagyma

-rozmaring

-só, bors

-olívaolaj

a paradicsomos mártogatóshoz

-3 dl olasz darabolt paradicsom konzerv

-2 gerezd fokhagyma

-só, bors

-olívaolaj bazsalikom

-1 evőkanál reszelt parmezán

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.