Cukkinikrémleves Zelleitündi módra

A krémlevesekből sosem elég. Nyáron a finom egészséges cukkiniből, fenséges ünnepi krémlevest készíthetünk.

Elkészítés módja

A hagymát megpirítjuk az olívaolajon, majd a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. A cukkinit hámozás nélkül felszeleteljük, és megpirítjuk a hagymán, majd felöntjük a tejjel és hozzáadjuk a húsleveskockát, sózzuk, borsozzuk. A cukkinit puhára főzzük, majd a petrezselymet és a bazsalikomot hozzáadjuk és ezután botmixerrel pürésítjük. Ha kell egy kis vízzel felengedjük.  A tojás, tejszín keverékkel leggírozzuk. Frissen reszelt szerecsendióval és citromlével ízesítjük, ha kell utánfűszerezzük. Miután a tojásos tejszínes keveréket hozzáadtuk, ne forraljuk a levest, mert kicsapódhat a tojás. Pirított lazac falatokkal, kakukkfűvel vagy reszelt parmezánnal és fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-4 db cukkini

-olívaolaj

-1 fej hagyma

-3 gerezd fokhagyma

-0,5 l tej

-só, bors, frissen reszelt szerecsendió

-citrom leve

-Allnatura húsleveskocka

-petrezselyem, bazsalikom

-2 dl tejszín

-1 tojássárga

a tálaláshoz

-reszelt parmezán

-10 dkg pirított lazackocka

-kakukkfű

-szénhidrátcsökkentett fokhagymás pirítós

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.