A krémlevesekből sosem elég. Nyáron a finom egészséges cukkiniből, fenséges ünnepi krémlevest készíthetünk.
Elkészítés módja
A hagymát megpirítjuk az olívaolajon, majd a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. A cukkinit hámozás nélkül felszeleteljük, és megpirítjuk a hagymán, majd felöntjük a tejjel és hozzáadjuk a húsleveskockát, sózzuk, borsozzuk. A cukkinit puhára főzzük, majd a petrezselymet és a bazsalikomot hozzáadjuk és ezután botmixerrel pürésítjük. Ha kell egy kis vízzel felengedjük. A tojás, tejszín keverékkel leggírozzuk. Frissen reszelt szerecsendióval és citromlével ízesítjük, ha kell utánfűszerezzük. Miután a tojásos tejszínes keveréket hozzáadtuk, ne forraljuk a levest, mert kicsapódhat a tojás. Pirított lazac falatokkal, kakukkfűvel vagy reszelt parmezánnal és fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-4 db cukkini
-olívaolaj
-1 fej hagyma
-3 gerezd fokhagyma
-0,5 l tej
-só, bors, frissen reszelt szerecsendió
-citrom leve
-Allnatura húsleveskocka
-petrezselyem, bazsalikom
-2 dl tejszín
-1 tojássárga
a tálaláshoz
-reszelt parmezán
-10 dkg pirított lazackocka
-kakukkfű
-szénhidrátcsökkentett fokhagymás pirítós