A Zellei Tündi házi fagylalt porokkal pikk-pakk készíthetőek otthon fagylaltok. Bármilyen formában lefagyaszthatjuk, de még parfé torta is készíthető belőlük.
Elkészítés módja
Keverjünk össze 50g-ot 1 adagot a vaníliás házi fagylaltból 200-250 ml lehűtött tejszínnel és elektromos habverővel 2-3 perc alatt habosítsuk fel krémes állagúra. Ezután tegyük tetszôleges formákba és mélyhűtsük le pár óra alatt a kívánt keménységre. A csokoládés házi fagylalthoz is ugyanígy felverünk 5 dkg fagylalt port a lehűtött tejszínnel és krémes állagúra keverjük, majd műanyag dobozba tesszük és lehűtjük. A mélyhûtôbôl kivéve 5 perc után fogyasztható. Fagyis kanállal tálaljuk és kelyhekbe tesszük. Fagylalt gépben is elkészíthetô ugyanezekkel az arányokkal. Parfé torta is készíthetô belôle. Dúsítható bármilyen gyümölccsel, étcsokoládé darabokkal.
Bevásárlólista/hozzávalók
-5 dkg Zellei Tündi vaníliás házi fagylalt (itt vásárolható meg)
-5 dkg Zellei Tündi csokoládés házi fagylalt (itt vásárolható meg)
-4-5 dl lehűtött habbá verhető tejszín