Isteni finomra sikerült a házi cukormentes nutella. Próbáljátok ki, megéri. Ráadásul adalékanyagoktól mentes, mesterséges ízesítők nélkül készült.
Elkészítés módja
A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy konyharuhába téve ledörzsöljük róla a héját. Késes robotgépbe tesszük, addig aprítjuk míg krémes állagú nem lesz. A csokoládét felolvasztjuk és hozzátesszük a krémes állagú mogyoróhoz, majd jöhet a többi hozzávaló is. Homogén állagúra keverjük a robotgéppel és kész. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor tegyünk még hozzá egy kis tejszínt. Csatos vagy csavaros üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg törökmogyoró
-10 dkg cukormentes étcsokoládé min. 70 %-os
-vaníliaőrlemény
-csipet só
-2-3 dl tejszín vagy kókusztejszín
-3 dkg porrá őrőlt Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő