Cukormentes házi nutella Zelleitündi módra

Isteni finomra sikerült a házi cukormentes nutella. Próbáljátok ki, megéri. Ráadásul adalékanyagoktól mentes, mesterséges ízesítők nélkül készült.

Elkészítés módja

A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy konyharuhába téve ledörzsöljük róla a héját. Késes robotgépbe tesszük, addig aprítjuk míg krémes állagú nem lesz. A csokoládét felolvasztjuk és hozzátesszük a krémes állagú mogyoróhoz, majd jöhet a többi hozzávaló is. Homogén állagúra keverjük a robotgéppel és kész. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor tegyünk még hozzá egy kis tejszínt. Csatos vagy csavaros üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg törökmogyoró

-10 dkg cukormentes étcsokoládé min. 70 %-os

-vaníliaőrlemény

-csipet só

-2-3 dl tejszín vagy kókusztejszín

-3 dkg porrá őrőlt Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.