Omlós tészta, finom túró töltelékkel és egy kis csokoládéréteggel a tetején.
Elkészítés módja A tésztához a lisztkeveréket az eritritet a sütőport és a vajat elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt, közepes keménységű, omlós tésztát készítünk. Folpackba csomagoljuk és fél órát a hűtőben pihentetjük.Közben a krémet összeállítjuk. A túrót az édesítőkkel, vaníliaőrleménnyel és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a lisztkeveréket a citromhéjat és a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjét keményre verjük, és a legvégén óvatosan a túrókrémhez adjuk.A tésztát kinyújtjuk, egy közepes méretű 24×24-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a túrókrémet rásimítjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Amikor kihűl, elkészítjük a csokimázat. A kakaóport az eritrittel elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet, amivel csomómentesre keverjük. Felfőzzük, végül hozzáadjuk a vajat. Rásimítjuk a süteményünkre. Hideg helyen pihentetjük, míg megdermed a csokimáz, aztán szeleteljük. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -12,5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -6 dkg vaj -3 dkg eritrit -1 tojássárga -0,5 dl tejföl -fél cs sütőpor -csipet só -reszelt citromhéj a túrókrémhez -50 dkg házi túró -10 dkg eritrit -1 evőkanál 1:4 édesítő -citromhéj-vaníliaőrlemény -5 dkg mazsola -3 tojássárga -2 tojás felvert fehérje -1 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez a csokimázhoz -1 dl víz -1 evőkanál eritrit -1 teáskanál 1:4 édesítő -3 evőkanál kakaópor -diónyi vaj szénhidrátcsökkentett zsemlemorzsa a túrókrém alá |