Túrószelet Zelleitündi módra

   

Omlós tészta, finom túró töltelékkel és egy kis csokoládéréteggel a tetején.

Elkészítés módja

A tésztához a lisztkeveréket az eritritet a sütőport és a vajat elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt, közepes keménységű, omlós tésztát készítünk. Folpackba csomagoljuk és fél órát a hűtőben pihentetjük.Közben a krémet összeállítjuk. A túrót az édesítőkkel, vaníliaőrleménnyel és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a lisztkeveréket a citromhéjat és a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjét keményre verjük, és a legvégén óvatosan a túrókrémhez adjuk.A tésztát kinyújtjuk, egy közepes méretű 24×24-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a túrókrémet rásimítjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Amikor kihűl, elkészítjük a csokimázat. A kakaóport az eritrittel elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet, amivel csomómentesre keverjük. Felfőzzük, végül hozzáadjuk a vajat. Rásimítjuk a süteményünkre. Hideg helyen pihentetjük, míg megdermed a csokimáz, aztán szeleteljük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-12,5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
 -6 dkg vaj
-3 dkg eritrit
-1 tojássárga
-0,5 dl tejföl
-fél cs sütőpor
-csipet só
-reszelt citromhéj 

a túrókrémhez

-50 dkg házi túró
-10 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-citromhéj-vaníliaőrlemény
-5 dkg mazsola
-3 tojássárga
-2 tojás felvert fehérje
-1 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

a csokimázhoz


-1 dl víz
-1 evőkanál eritrit
-1 teáskanál 1:4 édesítő
-3 evőkanál kakaópor
-diónyi vaj 

szénhidrátcsökkentett zsemlemorzsa a túrókrém alá

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük