Semifreddo és pite egyben, ropogós kókuszos kekszréteggel, csokoládéval és pirított mandulával.
Elkészítés módja
A kekszet elkészítjük, ha kihűlt akkor aprítógépbe tesszük a vajjal együtt és morzsásra aprítjuk. 20X30-as pite formába nyomkodjuk úgy, hogy szélei is legyenek, majd betesszük a hűtőbe. A tojásokat az eritrittel és a vaníliaőrleménnyel felhabosítjuk, majd vízgőz felett folyamatos kevergetés közben besűrítjük, míg meleg addig hozzáadjuk az étcsokoládét és homogénre keverjük. Ha kihűlt, akkor a tejszínt habbá verjük és a csokoládés krémhez forgatjuk óvatosan. A kekszrétegre rásimítjuk és pirított szeletelt mandulával meghintjük, majd betesszük a mélyhűtőbe legalább 3 órára. Ha teljesen kifagyott, akkor kivesszük apiteformából és tetszés szerint szeleteljük, olvasztott étcsokoládéval és eperrel tálaljuk. A mélyhűtőből kivéve pár percet várjunk a felvágással, hogy nehogy eltörjön a szeleteléskor.
Bevásárlólista/hozzávalók
a keksz réteghez
-1 adag kókuszos keksz Zellei Tündi lisztkeverékből
-3 dkg vaj/bio margarin
a semifreddohoz
-2 egész tojás
-5 dkg eritrit (itt vásárolható meg)
-vaníliaőrlemény
-10 dkg cukormentes étcsokoládé min. 70%-os
-2,5 dl tejszín/cocomas
a tetejére
-2 dkg szeletelt mandula
-olvasztott cukormentes étcsokoládé min. 70%-os