Csokoládés semifreddo pite Zelleitündi módra

   

Semifreddo és pite egyben, ropogós kókuszos kekszréteggel, csokoládéval és pirított mandulával.

Elkészítés módja

A kekszet elkészítjük, ha kihűlt akkor aprítógépbe tesszük a vajjal együtt és morzsásra aprítjuk. 20X30-as pite formába nyomkodjuk úgy, hogy szélei is legyenek, majd betesszük a hűtőbe. A tojásokat az eritrittel és a vaníliaőrleménnyel felhabosítjuk, majd vízgőz felett folyamatos kevergetés közben besűrítjük, míg meleg addig hozzáadjuk az étcsokoládét és homogénre keverjük. Ha kihűlt, akkor a tejszínt habbá verjük és a csokoládés krémhez forgatjuk óvatosan. A kekszrétegre rásimítjuk és pirított szeletelt mandulával meghintjük, majd betesszük a mélyhűtőbe legalább 3 órára. Ha teljesen kifagyott, akkor kivesszük apiteformából és tetszés szerint szeleteljük, olvasztott étcsokoládéval és eperrel tálaljuk. A mélyhűtőből kivéve pár percet várjunk a felvágással, hogy nehogy eltörjön a szeleteléskor.

Bevásárlólista/hozzávalók

a keksz réteghez

-1 adag kókuszos keksz Zellei Tündi lisztkeverékből

-3 dkg vaj/bio margarin

a semifreddohoz

-2 egész tojás

-5 dkg eritrit (itt vásárolható meg)

-vaníliaőrlemény

-10 dkg cukormentes étcsokoládé min. 70%-os

-2,5 dl tejszín/cocomas

a tetejére

-2 dkg szeletelt mandula

-olvasztott cukormentes étcsokoládé min. 70%-os

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük