A sütőtök egyik feléből a browniet, a másik feléből krémlevest készítettem. Nagyon egyszerű volt az elkészítése, miután a sütőtököt egy kis vajjal és mézzel megsütöttem. Egyébként magában is isteni csemege!
Elkészítés módja A sütőtököt feldaraboljuk, vajat morzsolunk rá és meglocsoljuk egy kis mézzel. Kb 1,5 – 2 óráig sütjük 190 C fokon. Ha megsült eltávolítjuk a haját, majd a húslevessel felforraljuk, fűszerezzük. Botmixerrel pürésítjük és a tejszínnel tesszük igazán selymessé. A tökmagot teflon serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk. A levest a pirított tökmaggal és apróra vágott snidlinggel, valamint fokhagymás pirítóssal tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók – fél sütőtök – méz – vaj – 2 dl tejszín – só, bors – szerecsendió – 1 l húsleves – 1 evőkanál tökmag – snidling |