Sütőtök krémleves, pirított tökmaggal Zelleitündi módra

   

A sütőtök egyik feléből a browniet, a másik feléből krémlevest készítettem. Nagyon egyszerű volt az elkészítése, miután a sütőtököt egy kis vajjal és mézzel megsütöttem. Egyébként magában is isteni csemege!

 Elkészítés módja

A sütőtököt feldaraboljuk, vajat morzsolunk rá és meglocsoljuk egy kis mézzel. Kb 1,5 – 2 óráig sütjük 190 C fokon. Ha megsült eltávolítjuk a haját, majd a húslevessel felforraljuk, fűszerezzük. Botmixerrel pürésítjük és a tejszínnel tesszük igazán selymessé. A tökmagot teflon serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk. A levest a pirított tökmaggal és apróra vágott snidlinggel, valamint fokhagymás pirítóssal tálaljuk. 

 Bevásárlólista/hozzávalók
– fél sütőtök
– méz
– vaj
– 2 dl tejszín
– só, bors
– szerecsendió
– 1 l húsleves
– 1 evőkanál tökmag
– snidling

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük