Diós olívabogyós kenyér Zelleitündi módra

   

Kicsit különlegesebb kenyérre vágytam, így durvára vágott dióval és zöld olívabogyóval bolondítottam meg a kenyérlisztből készült szénhidrátcsökkentett kenyérkémet

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a fruktózt és a sót. A langyos vízzel jól kidolgozzuk a tésztát, végül hozzáadjuk a durvára vágott diót és a nagyobb darabokra vágott zöld olívabogyót. Min. 1 órát pihentetjük kelesztőtálban, vagy letakarva. Ha megkelt a kenyértésztánk, akkor egy kis lisztkeveréket szórunk a munkafelületre, majd ráborítjuk a megkelt tésztát, óvatosan átgyúrjuk és hosszúkás alakúra formázzuk, kissé lelapítjuk, mivel még sokat fog kelni.  Megszórjuk lisztkeverékkel a tetejét. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 15 percet pihenetjük, éles késsel bevágjuk középen a kenyeret, még 5 percet pihentetjük és 220 C fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd 190 C fokon még 15 percig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kenyerekhez

-2 dkg friss élesztő

-1 teáskanál himalája só

-1 teaskanál fruktóz

-5 dkg durvára vágott dió

-10 szem óriás mag nélküli zöld olívabogyó

-2-2,5 dl langyos víz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük