Kicsit különlegesebb kenyérre vágytam, így durvára vágott dióval és zöld olívabogyóval bolondítottam meg a kenyérlisztből készült szénhidrátcsökkentett kenyérkémet
Elkészítés módja
A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a fruktózt és a sót. A langyos vízzel jól kidolgozzuk a tésztát, végül hozzáadjuk a durvára vágott diót és a nagyobb darabokra vágott zöld olívabogyót. Min. 1 órát pihentetjük kelesztőtálban, vagy letakarva. Ha megkelt a kenyértésztánk, akkor egy kis lisztkeveréket szórunk a munkafelületre, majd ráborítjuk a megkelt tésztát, óvatosan átgyúrjuk és hosszúkás alakúra formázzuk, kissé lelapítjuk, mivel még sokat fog kelni. Megszórjuk lisztkeverékkel a tetejét. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 15 percet pihenetjük, éles késsel bevágjuk középen a kenyeret, még 5 percet pihentetjük és 220 C fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd 190 C fokon még 15 percig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kenyerekhez
-2 dkg friss élesztő
-1 teáskanál himalája só
-1 teaskanál fruktóz
-5 dkg durvára vágott dió
-10 szem óriás mag nélküli zöld olívabogyó
-2-2,5 dl langyos víz