Durva csokitorta Zelleitündi módra

Családi recept alapján készült ez a durván csokis torta. A krém olyan mint egy puding mégsincs benne se liszt, se keményítő.

Elkészítés módja

A piskótához kimérjük az eritritolt a lisztkeveréket a kakaóport és a sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és a szódabikarbónát. A két egész tojást enyhén felverjük, elkeverjük benne az olívaolajat és a tejet, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk. Két percig magas fokozaton keverjük, a végén pedig hozzáadjuk a forrásban lévő vizet. Homogénre keverjük és egy sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába simítjuk. 35-40 perc alatt 180 C fokon készre sütjük. Rácson kihűtjük. Közben elkészítjük a csokikrémet. Az egész tojásokat az eritritollal a steviával, a vaníliaőrleménnyel és a kakaóporral enyhén habosra keverjük, majd lassú tűzön állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Kb. 10-15 perc alatt. Nagyon vigyázzunk a hőfokra és az állandó kevergetésre, különben kicsapódik a tojás. Ha besűrűsödött, akkor kihűtjük, majd a puha vajjal nagyon habosra keverjük. Ízlés szerint még adhatunk hozzá kakaóport. A piskótát háromba vágjuk és megkenjük a csokikrémmel. A torta kűlsején a krémet a spatula segítségével rusztikusra, csúcsosra formázzuk. Pár órára a hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-20 dkg eritritol

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-5 dkg holland kakaópor

-1 teáskanál só

-1 1/2 teáskanál sütőpor

-1/2 teáskanál szódabikarbóna

-2 nagy tojás

-1 dl olívaolaj

-2 dl tej/kókusztej

-2 dl forrásban lévő víz

a krémhez

-4 egész tojás

-15 dkg eritritol

-2 teáskanál stevia por

-vaníliaőrlemény

-2 dl tej

-4 dkg kakaópor

-20 dkg vaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.