Családi recept alapján készült ez a durván csokis torta. A krém olyan mint egy puding mégsincs benne se liszt, se keményítő.
Elkészítés módja
A piskótához kimérjük az eritritolt a lisztkeveréket a kakaóport és a sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és a szódabikarbónát. A két egész tojást enyhén felverjük, elkeverjük benne az olívaolajat és a tejet, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk. Két percig magas fokozaton keverjük, a végén pedig hozzáadjuk a forrásban lévő vizet. Homogénre keverjük és egy sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába simítjuk. 35-40 perc alatt 180 C fokon készre sütjük. Rácson kihűtjük. Közben elkészítjük a csokikrémet. Az egész tojásokat az eritritollal a steviával, a vaníliaőrleménnyel és a kakaóporral enyhén habosra keverjük, majd lassú tűzön állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Kb. 10-15 perc alatt. Nagyon vigyázzunk a hőfokra és az állandó kevergetésre, különben kicsapódik a tojás. Ha besűrűsödött, akkor kihűtjük, majd a puha vajjal nagyon habosra keverjük. Ízlés szerint még adhatunk hozzá kakaóport. A piskótát háromba vágjuk és megkenjük a csokikrémmel. A torta kűlsején a krémet a spatula segítségével rusztikusra, csúcsosra formázzuk. Pár órára a hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskótához
-20 dkg eritritol
-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-5 dkg holland kakaópor
-1 teáskanál só
-1 1/2 teáskanál sütőpor
-1/2 teáskanál szódabikarbóna
-2 nagy tojás
-1 dl olívaolaj
-2 dl tej/kókusztej
-2 dl forrásban lévő víz
a krémhez
-4 egész tojás
-15 dkg eritritol
-2 teáskanál stevia por
-vaníliaőrlemény
-2 dl tej
-4 dkg kakaópor
-20 dkg vaj