Francia hagymaleves Zelleitündi módra

   

Az eredeti recept alapján a hagymalevesbe nem kerül tejszín és a hagyma darabos benne és tojássárgával sűrítjük.

Elkészítés módja

Megolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymat és fél órán keresztül lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük. Világos barna színűre kell dinsztelni.

Rászórjuk a lisztkeveréket, egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáöntjük az előre elkészített húslevest, felforraljuk és további 20 percig lassú tűzön főzzük. A hagyma felét kiszedjük és összekeverjük a 2 tojás sárgájával, majd lassú tűzön, fokozatosan hozzáadva belekeverjük a levesbe.

Sütőbe való kis tálkákba szedjük, fokhagymás pirított kenyeret helyezünk a tálkák tetejére, majd megszórjuk bőven reszelt sajttal. 220 C fokon addig sütjük, amíg a reszelt sajt meg nem pirul a tetején.

Bevásárlólista/hozzávalók

-1 kg vöröshagyma

-1 liter húsleves alaplé/bio húsleveskockából

-5 dkg vaj

-20 dkg reszelt sajt

-2 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-2 tojássárga

-Zellei Tündi lisztből készült Harmónia baguetteből, fokhagymás pirítós a tetejére

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük