Az eredeti recept alapján a hagymalevesbe nem kerül tejszín és a hagyma darabos benne és tojássárgával sűrítjük.
Elkészítés módja
Megolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymat és fél órán keresztül lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük. Világos barna színűre kell dinsztelni.
Rászórjuk a lisztkeveréket, egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáöntjük az előre elkészített húslevest, felforraljuk és további 20 percig lassú tűzön főzzük. A hagyma felét kiszedjük és összekeverjük a 2 tojás sárgájával, majd lassú tűzön, fokozatosan hozzáadva belekeverjük a levesbe.
Sütőbe való kis tálkákba szedjük, fokhagymás pirított kenyeret helyezünk a tálkák tetejére, majd megszórjuk bőven reszelt sajttal. 220 C fokon addig sütjük, amíg a reszelt sajt meg nem pirul a tetején.
Bevásárlólista/hozzávalók
-1 kg vöröshagyma
-1 liter húsleves alaplé/bio húsleveskockából
-5 dkg vaj
-20 dkg reszelt sajt
-2 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 tojássárga
-Zellei Tündi lisztből készült Harmónia baguetteből, fokhagymás pirítós a tetejére