Vasárnapi gyors édességnek kiváló, ha már nincs időnk másra.
Elkészítés módja
A túrót finomra törjük, majd a puha vajat hozzáadjuk, aztán az eritritolt, a steviát és a tojások sárgáját is. Szép habosra kikeverjük, hozzáadunk egy csipet sót és a vaníliaőrleményt, valamint a citrom reszelt héját és levét. A lisztkeveréket a sütőporral elkeverjük és a túrós masszához adjuk. Végül a tojások fehérjét kemény habbá varjük és óvatosan összeforgatjuk a túrós krémmel. Sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába simítjuk és 180 C fokon 40 perc alatt tűpróbáig sütjük. Melegen a túrós béleshez hasonlít az íze, hidegen pedig egy nagyon finom könnyű túrótorta.
Bevásárlólista/hozzávalók
-35 dkg túró
-3 tojás
-4 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 teáskanál sütőpor
-7,5 dkg vaj
-5 dkg eritritol
-2 teáskanál stevia por
-fél citrom héja és leve
-vaníliaőrlemény
-csipet só