Túrótorta Zelleitündi módra

   

Vasárnapi gyors édességnek kiváló, ha már nincs időnk másra.

Elkészítés módja

A túrót finomra törjük, majd a puha vajat hozzáadjuk, aztán az eritritolt, a steviát és a tojások sárgáját is. Szép habosra kikeverjük, hozzáadunk egy csipet sót és a vaníliaőrleményt, valamint a citrom reszelt héját és levét. A lisztkeveréket a sütőporral elkeverjük és a túrós masszához adjuk. Végül a tojások fehérjét kemény habbá varjük és óvatosan összeforgatjuk a túrós krémmel. Sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába simítjuk és 180 C fokon 40 perc alatt tűpróbáig sütjük. Melegen a túrós béleshez hasonlít az íze, hidegen pedig egy nagyon finom könnyű túrótorta.

Bevásárlólista/hozzávalók

-35 dkg túró

-3 tojás

-4 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1 teáskanál sütőpor

-7,5 dkg vaj

-5 dkg eritritol

-2 teáskanál stevia por

-fél citrom héja és leve

-vaníliaőrlemény

-csipet só

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük