Az eper és a rebarbara párosa levesként vagy süteményként is fantasztikus ízharmóniát ad.
Elkészítés módja Az epret és a rebarbarát megmosuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az eritrittel, sóval a citromlével és a limelével feltesszük főni, amikor megpuhult a rebarbara, összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzhelyre, majd hozzáöntjük a rose bort, végül a tejszínnel selymessé tesszük a bíbor színű krémlevesünket. Sűrű, habos krémlevest kapunk, amit ha szeretnénk tovább higíthatunk tejszínnel.Jól lehűtjük, majd tálaláskor eperrel és tejszínhabbal díszítjük. Bevásárlólista/hozzávalók -50 dkg eper -5 szál rebarbara -friss citromlé -friss limelé -eritrit ízlés szerint -1,5 dl rose bor -csipet só -1 dl tejszín a díszítéshez pár szem eper, tejszínhab |