Eper-rebarbara krémleves Zelleitündi módra

Az eper és a rebarbara párosa levesként vagy süteményként is fantasztikus ízharmóniát ad.

Elkészítés módja

Az epret és a rebarbarát megmosuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az eritrittel, sóval a citromlével és a limelével feltesszük főni, amikor megpuhult a rebarbara, összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzhelyre, majd hozzáöntjük a rose bort, végül a tejszínnel selymessé tesszük a bíbor színű krémlevesünket. Sűrű, habos krémlevest kapunk, amit ha szeretnénk tovább higíthatunk tejszínnel.Jól lehűtjük, majd tálaláskor eperrel és tejszínhabbal díszítjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-50 dkg eper
-5 szál rebarbara
-friss citromlé
-friss limelé
-eritrit ízlés szerint
-1,5 dl rose bor
-csipet só
-1 dl tejszín 

a díszítéshez pár szem eper, tejszínhab

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.