Túrós-morzsás meggyes pite Zelleitündi módra

   

Imádnivaló túrókrém meggyel és omlós tésztával, ropogós morzsával a tetején.

Elkészítés módja

A tésztához a lisztkeveréket az eritritet a sütőport és a vajat elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt, közepes keménységű, omlós tésztát készítünk. Folpackba csomagoljuk és fél órát a hűtőben pihentetjük.Közben a krémet összeállítjuk. A túrót az édesítőkkel, vaníliaőrleménnyel és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a lisztkeveréket a citromhéjat is hozzáadjuk. A tojások fehérjét keményre verjük, és a legvégén óvatosan a túrókrémhez adjuk.A tészta kétharmad részét kinyújtjuk, egy közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a túrókrémet rásimítjuk, majd a tetejére helyezzük a magozott meggyet. A maradék tésztát rámorzsoljuk a meggy tetejére. Nem kell, hogy egyenletes legyen.180 C fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.  

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg)
-12 dkg vaj
-6 dkg eritrit
-2 tojássárga
-1 dl tejföl
-1 cs sütőpor
-só
-reszelt citromhéj 

a túrókrémhez

-50 dkg házi túró
-10 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-citromhéj
-őrőlt vanília
-3 tojássárga
-25 dkg magozott meggy
-2 tojás felvert fehérje
-1 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük