Imádnivaló túrókrém meggyel és omlós tésztával, ropogós morzsával a tetején.
Elkészítés módja A tésztához a lisztkeveréket az eritritet a sütőport és a vajat elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt, közepes keménységű, omlós tésztát készítünk. Folpackba csomagoljuk és fél órát a hűtőben pihentetjük.Közben a krémet összeállítjuk. A túrót az édesítőkkel, vaníliaőrleménnyel és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a lisztkeveréket a citromhéjat is hozzáadjuk. A tojások fehérjét keményre verjük, és a legvégén óvatosan a túrókrémhez adjuk.A tészta kétharmad részét kinyújtjuk, egy közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a túrókrémet rásimítjuk, majd a tetejére helyezzük a magozott meggyet. A maradék tésztát rámorzsoljuk a meggy tetejére. Nem kell, hogy egyenletes legyen.180 C fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg) -12 dkg vaj -6 dkg eritrit -2 tojássárga -1 dl tejföl -1 cs sütőpor -só -reszelt citromhéj a túrókrémhez -50 dkg házi túró -10 dkg eritrit -1 evőkanál 1:4 édesítő -citromhéj -őrőlt vanília -3 tojássárga -25 dkg magozott meggy -2 tojás felvert fehérje -1 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez |