Eper torta Zelleitündi módra

   

Édesanyám legfinomabb eper tortája, amit a névnapomra szokott minden évben elkészíteni, Zellei Tündi lisztből cukor hozzáadása nélkül.

Elkészítés módja

A piskótához a tojásokat szétválaszjuk, a fehérjét habosra verjük, és hozzáadjuk az eritritet. Szép fényes kemény habbá kell vernünk. Majd jöhetnek hozzá egyenként a tojások sárgái. Végül óvatosan hozzáadjuk a lisztkeveréket is. Ilyenkor már csak spatulával keverjük. 28X30 cm-es sütőpapírral kibélelt sütőformába simítjuk és 180 C fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha megsült a formába hagyjuk kihűlni.

A krémhez a lisztkeveréket egy kis hideg tejjel elkeverjük csomómentesre. A többi tejet feltesszük forrni, amit apránként hozzáadunk a hideg tejjel elkevert masszához. Csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre és alacsony hőfokon folyamatos kevergetés közben besűrítjük, ekkor belekeverjük az eritritet és a steviát is. Amikor kihűlt hozzáadjuk a puha vajat és habosra keverjük a krémet. Pár szem epret villával öszzenyomunk és a krémhez adjuk. A piskótát kivesszük a sütőformából és hosszában háromba vágjuk, megkenjük először a cukormentes eper lekvárral, majd a krém egyharmad részét is rákenjük, majd rá az eper szeletek szépen sorban. Jöhet a következő piskóta réteg, rá az eper lekvár és így tovább. Végül a torta külsejét is bevonjuk a maradék krémmel. Félbevágott eperrel díszítjük. 1 órára a hűtőbe tesszük, majd szeleteljük és tálalhatjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-5 tojás

-5 evőkanál eritrit

-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

a csokoládé krémhez

-5 dl tej/növényi tej

-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-30 dkg eper szeletekre vágva

-10 dkg eritrit

-1 kávéskanál stevia

-20 dkg puha vaj/ bio margarin

cukormentes eper lekvár a piskóta megkenéséhez

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük