Epres-citromos írós sütemény Zelleitündi módra

Epres is citromos is írós és ricottás is. Kellemes könnyű sütemény és nem utolsó sorban gyors. Szerintem egyébként is az egyszerű dolgok a legnagyszerűbbek.

Elkészítés módja

A puha vajat habosra keverjük az édesítőkkel, majd a ricottával, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azokkal is habosra keverjük, majd a száraz hozzávalókat is belekeverjük. Végül az írót és a citrom levét és héját is hozzáadjuk. Egy négyszögletes 24×24 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és rászórjuk a négybe vágott eper darabokat.170 C fokon sütjük 25-30 percig. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-180 ml író
-6 dkg vaj
-7 dkg ricotta vagy krémtúró
-10 dkg eritrit 
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-2 egész tojás
-16 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-4 dkg mandulaliszt
-2 tk. sütőpor
-1 citrom leve, héja
-30 dkg eper

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.