Epres is citromos is írós és ricottás is. Kellemes könnyű sütemény és nem utolsó sorban gyors. Szerintem egyébként is az egyszerű dolgok a legnagyszerűbbek.
Elkészítés módja A puha vajat habosra keverjük az édesítőkkel, majd a ricottával, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azokkal is habosra keverjük, majd a száraz hozzávalókat is belekeverjük. Végül az írót és a citrom levét és héját is hozzáadjuk. Egy négyszögletes 24×24 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és rászórjuk a négybe vágott eper darabokat.170 C fokon sütjük 25-30 percig. Bevásárlólista/hozzávalók -180 ml író -6 dkg vaj -7 dkg ricotta vagy krémtúró -10 dkg eritrit -2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -2 egész tojás -16 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -4 dkg mandulaliszt -2 tk. sütőpor -1 citrom leve, héja -30 dkg eper |