Epres morzsás süti Zelleitündi módra

   

Gyors omlós tésztából készült ez a morzsás süti, amit bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.

Elkészítés módja

Az omlós tésztához a lisztkeveréket a sóval, édesítővel és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és morzsás állagú tésztává gyúrjuk.

Az epret megmossuk, és apróra vágjuk. A tészta kétharmad részét egy 20×20 cm-es sütőtálba nyomkodjuk, majd az apróra vágott epret az eritrittel összekeverjük, majd a tésztára helyezzük. A maradék tésztát pedig rámorzsoljuk az eper tetejére. Az a jó ha néhol kikandikálnak az eprek, tehát nem kell, hogy teljesen eltakarja az epreket a tészta. 180 C fokra előmelegített sütőben alsó sütés plusz légkeverésen, 30-35 perc alatt készre sütjük. Az alsó sütés azért kell, hogy ha egy picit eláztatja az eper a tésztát, akkor is megsüljön.

Bevásárlólista/hozzávalók

-22 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-10 dkg  hideg vaj/bio margarin

-1 tojás

-csipet só

-1 evőkanál 4:1 édesítő

-30 dkg friss eper

-7 dkg eritrit 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük