Gyors omlós tésztából készült ez a morzsás süti, amit bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.
Elkészítés módja
Az omlós tésztához a lisztkeveréket a sóval, édesítővel és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és morzsás állagú tésztává gyúrjuk.
Az epret megmossuk, és apróra vágjuk. A tészta kétharmad részét egy 20×20 cm-es sütőtálba nyomkodjuk, majd az apróra vágott epret az eritrittel összekeverjük, majd a tésztára helyezzük. A maradék tésztát pedig rámorzsoljuk az eper tetejére. Az a jó ha néhol kikandikálnak az eprek, tehát nem kell, hogy teljesen eltakarja az epreket a tészta. 180 C fokra előmelegített sütőben alsó sütés plusz légkeverésen, 30-35 perc alatt készre sütjük. Az alsó sütés azért kell, hogy ha egy picit eláztatja az eper a tésztát, akkor is megsüljön.
Bevásárlólista/hozzávalók
-22 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-10 dkg hideg vaj/bio margarin
-1 tojás
-csipet só
-1 evőkanál 4:1 édesítő
-30 dkg friss eper
-7 dkg eritrit